صفر تا صد مالیات شرکت تازه تاسیس

احسان مهدیزاده
زمان مطالعه : 12دقیقه دیدگاهها

صفر تا صد مالیات شرکت تازه تاسیس

مالیات

پرداخت مالیات یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های شرکت‌های نوپا است چرا که بسیاری از کسب‌ و کارهای نوپا قبل از این که هر گونه درآمدی داشته باشند مشمول پرداخت مالیات می‌شوند و این موضوع قطعا برای یک شرکت نوپا خوشایند نیست.

در حقیقت به همین دلیل است که در بسیاری از موارد پیشنهاد می‌شود تا قبل از قطعی شدن فعالیت، شرکت ثبت نشود زیرا بعد از ثبت شرکت شما به عنوان یک کسب‌وکار رسمی شناخته می‌شوید و فارغ از فعالیت یا عدم فعالیت‌تان باید مالیات پرداخت کنید.

البته بهتر است بدانید که در پارک‌های علم و فناوری(شرکت‌هایی که با حمایت دولت شروع به کار می‌کنند) ثبت شرکت از همان دوران ابتدایی شروع فعالیت، اجباری است اما در ادامه مسیر و طبق قانون شرکت‌های تحت پوشش پارک‌های علم و فناوری از پرداخت مالیات معاف هستند.

گرچه معافیت مالیاتی شرکت‌های تحت حمایت دولت همیشگی نیست اما این موضوع فرصت بسیار ایده آلی را برای کسب‌وکارهای نوپا فراهم کرده است چرا که چند سالی از پرداخت مالیات این شرکت‌ها را به تعویق می‌اندازد.

تذکر: شرکت‌های تحت حمایت پارک‌های علم و فناوری تا قبل از مرحله رشد نیازی به ثبت شرکت ندارند اما برای گذر از مرحله پیش رشد و رسیدن به مرحله رشد باید شرکت به ثبت برسانند. حداکثر ۳ سال مرحله رشد ادامه دارد اما بعد از ۳ سال هم در صورت رضایت پارک علم و فناوری و صاحبین شرکت امکان تمدید مرحله رشد تا ۱۰ سال وجود دارد.

در نظر داشته باشید که این ۱۰ سال به صورت یک جا تمدید نمی‌شود و بعد از پایان ۳ سال باید به صورت سال به سال فرآیند تمدید شرکت صورت گیرد.

دریافت کد اقتصادی اولین مرحله برای پرداخت مالیات شرکت تازه تاسیس

بعد از این که شرکت شما به ثبت رسید برای پیگیری پرداخت مالیات باید کد اقتصادی شرکت خود را دریافت کنید. کد اقتصادی یک شناسه ۱۲ رقمی است که برای هر شرکتی به صورت مجزا صادر می‌شود و در صورت‌‌حساب‌ها و سامانه‌های مختلف اداری ثبت می‌شود تا از این طریق عملیات‌های مالی شرکت قابل شناسایی و پیگیری باشد.

البته همان‌طور که اشاره شد دریافت این شناسه زمانی امکان‌پذیر است که شما شرکت خود را از طریق سامانه‌های قانونی به ثبت رسانده باشید و تمامی مراحل مربوط به ثبت شرکت را با موفقیت گذرانده باشید بسیاری از شرکت‌ها برای فرار از پرداخت مالیات سالیانه، اقدام به عدم درج این کد در صورت حساب‌ها و فاکتورهای رسمی می‌کنند که این موضوع شرکت را محکوم به جریمه‌های مختلفی می‌کند.

دریافت کد اقتصادی هزینه خاصی ندارد اما طبق قانون برای صدور هر کد اقتصادی باید مبلغ پنج هزار ریال به حساب درآمد عمومی کشور واریز شود.

اما شاید برای شما این سوال پیش آمده است که برای عدم درج این کد در صورت حساب‌ها و فاکتورها چه مبلغی به عنوان جریمه در نظر گرفته شده است که در قسمت بعدی این موضوع را به صورت دقیق‌تر بررسی کرده‌ایم.

جریمه مالیات شرکت تازه تاسیس

مالیات استردادی چیست

همان طور که در قسمت‌ قبل گفته شد چناچه شما کد اقتصادی داشته باشید اما از درج آن در صورت حساب‌های مالی و فاکتورها خودداری کنید مشمول جریمه اداره مالیات می‌شوید که این جریمه بر اساس تعداد دفعات تکرار این موضوع مشخص می‌شود.

۱- میزان جریمه مالیاتی عدم درج کد اقتصادی برای بار اول: جریمه بار اول برابر با ۲ برابر مبلغ فاکتوری است که در آن کد اقتصادی درج نشده است

۲- میزان جریمه مالیاتی عدم درج کد اقتصادی برای بار دوم: محل کسب برای ۳ ماه تعطیل / توقف فعالیت می‌شود

۳- میزان جریمه مالیاتی عدم درج کد اقتصادی برای بار سوم: حبس تعزیری از ۳ ماه تا ۶ ماه برای شخص متخلف(در صورت حقوقی بودن این محکومیت برای مدیر یا مسئول ذی‌ربط صادر می‌شود) البته این موارد در صورتی تحقق می‌یابد که تعقیب و اقامه دعوی علیه متخلفین توسط وزارت امور اقتصادی و دارائی به شکایت برسد و همچنین مبالغ جریمه مذکور طبق نظر هیات وزیران قابل افزایش است.

مالیات بر سرمایه شرکت چیست؟

یکی از مهم‌ترین اصطلاحاتی که در زمینه مالیات‌ شرکت‌های تازه تاسیس با آن برخورد می‌کنید، مالیات بر سرمایه شرکت است که دومین الزام قانونی و مالیاتی شرکت‌های تازه تاسیس بعد از «کد اقتصادی» است.

مالیات بر سرمایه شرکت‌های تازه تاسیس را مکلف می‌کند که ظرف ۲ ماه از تاریخ تاسیس(ثبت شرکت)، پنج هزارم سرمایه ثبت شده‌شان را به عنوان حق سهام و سهم‌الشرکه پرداخت کنند.

اظهارنامه مالیات بر درآمد حقوق

شرکت‌های تازه تاسیس بعد از استخدام کارمند باید بر اساس فصل سوم قانون مالیات‌های مستقیم، مالیات متعلقه را به حساب سازمان امور مالیاتی واریز کنند در غیراین‌صورت محکوم به پرداخت جریمه می‌شوند.

بسیاری از شرکت‌های تازه تاسیس به‌خاطر عدم رعایت این نکته مشمول پرداخت جریمه می‌شوند پس دقت زیادی داشته باشید که بعد از استخدام اولین کارمند نسبت به کسر مالیات متعلقه و واریز آن به حساب سازمان امور مالیاتی اهتمام بورزید.

سخن آخر

بعد از ثبت شرکت درگیر پرداخت مالیات و موارد دیگری می‌شوید که عدم اطلاع از آن‌ها می‌تواند موجب جریمه شما بشود. اگر کسب و کار شما هنوز وضعیت مشخص و پایداری ندارد توصیه می‌شود در ثبت شرکت عجله نکنید اما اگر از همه چیز اطمینان دارید و ثبت شرکت کرده‌اید بهتر است به موارد اشاره شده در این مقاله دقت زیادی داشته باشید تا مشمول پرداخت جریمه مالیاتی نشوید.

مالیات بر سرمایه شرکت چیست؟

مالیات بر سرمایه شرکت‌های تازه تاسیس را مکلف می‌کند که ظرف ۲ ماه از تاریخ تاسیس، پنج هزارم سرمایه ثبت شده‌شان را به عنوان حق سهام و سهم‌الشرکه پرداخت کنند.

اظهارنامه مالیت بر درآمد حقوق چیست؟

شرکت‌های تازه تاسیس بعد از استخدام کارمند باید بر اساس فصل سوم قانون مالیات‌های مستقیم، مالیات متعلقه را به حساب سازمان امور مالیاتی واریز کنند در غیراین‌صورت محکوم به پرداخت جریمه می‌شوند.

نویسنده: احسان مهدیزاده

								
برچسب ها :
0 0 رای ها
رتبه
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
مطالب مرتبط
دانلود کاتالوگ دمو