بهترین نرم افزار حسابداری کدام است؟

امروزه صاحبان مشاغل کوچک و بزرگ برای مرتب سازی فعالیتهای خود از نرم افزار حسابداری بهره مند میشوند زیرا که این نرم افزارها به آنها کمک می کند تا حسابهای دریافتی و قابل پرداخت را ردیابی کنند و درک درستی از سودآوری خود داشته و برای فصل مالیات آماده باشند.
در دنیای نرم افزارهای حسابداری ، انواع مختلفی برای مشاغل کوچک و بزرگ مانند ادارات دولتی و مشاغل خصوصی با قابلیتها و برچسبهای مختلفی در دسترس است. اما به طور کلی، نوع صنعت و تعداد کارمندان دو عاملی است که می تواند به ادارات بزرگ و مشاغل رو به رشد کمک کند تا نرم افزار های حسابداری مناسب با شغل خود را انتخاب کنند.
اگر شما مدیر یک اداره دولتی، حسابرس یک شرکت بزرگ، یا حتی حسابدار یک شبخش کوچک اما با فرمتهای کاری پیچیده هستید این مقاله به شما کمک میکند تا بتوانید به کارهایتان جنبهای حرفه ببخشید.
نرم افزار حسابداری چیست؟
ابتدایی ترین سوالی که برای شما قرار است پیش بیاید و البته مهمترین سوال این است که نرم افزارهای حسابداری چه هستند و قرار است چه بهمبود و کمکی در راستای کار شما داشته باشند؟
نرم افزارهای حسابداری ابزارهایی هستند که به شما کمک میکنند تا جریانهای مالی شرکت خود را ثبت کرده و وضعیت صندوق شرکت را بررسی کنید. همچنین با استفاده از آنها میتوانید معاملات خود با شرکتهای دیگر را ارزیابی کرده و گزارشاتان را ارائه کنید. نرم افزار حسابداری به شما این فرصت را میدهد تا بر ارتباطات مشتری و فروشنده مدیریت داشته باشید، سفارش خریدرا ثبت وسطح سهام را پیگیری کنید.
در آخر مهم ترین دستاوردی که شما میتوانید از یک نرم افزار حسابداری داشته باشید، این است که نرم افزار حسابداری به سازماندهی سوابق شما کمک می کند و شما را مجبور به ساختاری منظم میکند. که این روند، امور مالی شرکت شما را در سیستمی قرار میدهد که میتواند نتایج مالی را گزارش کرده و ساختار مالیاتی شرکت را به مسیری رو به رشد هدایت کند.
اهمیت داشتن نرم افزار حسابداری

وقتی شرکتی را راه اندازی میکنید، شما در یک زمان باید چندین پروسه حسابداری را بهصورت همزمان انجام دهید. شاید مبحث پرداختن به اعداد برای شما کار سختی است یا حتی نمیدانید چگونه از صفحه بندیهای Excel استفاده کنید. اما بگذارید به شما بگوییم که نیازی نیست که اعداد شما را بترسانند. شما میتوانید به راحتی در اعداد مهارت داشته باشید و یاد بگیرید که چگونه صورتهای مالی را بخوانید، نظم دهید و درک کنید.
در تهیه صورتهای مالی، میتوانید از یک نرم افزار حسابداری متناسب با نیازهای خود استفاده کنید که تمام ارقام و صفحه بندیهای آن مطابق با شرایط کاری و زمینه کاری شما باشند. نرم افزارهای حسابداری می توانند در وقت شرکت شما صرفه جویی کرده و از بروز خطاهای احتمالی که به ضرر شرکت است جلوگیری کنند. چنانکه میدانید، از دید مدیران ارشد مالی، اصلیترین مزیت استفاده از نرم افزارهای حسابداری مدرن “بهرهوری از زمان” است.
پس شما میتوانید با استفاده از نرم افزارهای پیشرفته،به جای کپی و جایگذاری دادهها از صفحه ای گسترده به صفحه ای دیگر، تمام اطلاعات و دادههای خود را در یک مکان قرار داده و به راحتی هزینههای انجام شده یا آنچه را که وارد این تجارت شده است را ببینید و همیشه میدانید این اطلاعات را از کجا پیدا کنید.
همچنین به جای ورود دستی دادهها و تراکنشهایتان، میتوانید از ویژگی دادهپردازهای بانکی برای اتصال نرم افزار به بانک تجارت و حسابهای کارت اعتباری خود استفاده کنید. با در دست داشتن این مورد، شما میتوانید روزانه معاملات خود را به آپدیت کنید.
نکته مهم دیگر این است که اکثر برنامههای کاربردی حسابداری، دارای داشبوردی هستند که به شما یک زمان واقعی را ارائه میدهند تا به مهمترین روشها و دستاوردهای خود در طول زمان کاری نظارت کنید. نرم افزارها توانستهاند مسیرها را هموارتر کنند. چنان که میتوانند در انواع گزارشها و صورتهای مالی که در ادامه بیان شده به شما یاری برسانند.
صورت سود و زیان و ترازنامه، که برای درخواست بودجه از یک سرمایه گذار برای شرکت ضروری است را انجام دهند. همچنین شما حسابداران میتوانید فعالیت معاملات یا اظهارات مربوط به ماهها و سالهای گذشته را با موارد فعلی مقایسه کنید، این کار به شما کمک می کند تا رشد کسب و کار خود، روند فروش و سایر معیارهای اصلی را که برای تصمیم گیری آگاهانه در مورد کسب و کار تان لازم دارید را آماده سازید و برای آینده حرفهای کار خود، آنها را تحلیل کنید.
مزایای یک نرم افزار خوب چیست؟

مانند اکثر ابزارهای دیجیتال، نرم افزارهای حسابداری به شما این امکان را میدهد تا به تمام وظایف خود عمل کرده کرده و دادهها را سریعتر وارد کنید. علاوه بر کاهش خطاها، با نگه داشتن تمام اطلاعات مالی شما در یک فضا، همکاری بین بخشهای مختلف را افزایش میدهد.
علاوه بر منظم نگه داشتن امور مالی، ابزارهای حسابداری آنلاین شما را مطابق با قوانین مالیاتی محلی، ایالتی و فدرال نگه میدارند که به شما کمک میکند تا از مشکلات IRS جلوگیری کنید. همچنین،اغلب شرکت نرم افزاری حسابداری، برنامههای خود را کاربرپسندتر و کارآمدتر میکنند، به این معنی که (بسته به نیازهای شغل شما) ممکن است نیاز به برون سپاری حسابداری را از بین ببرد و باعث صرفه جویی در هزینههای شما شود.
ویژگی های بهترین نرم افزار حسابداری؟
با گسترش علم فناوری و تکنولوژی در زمینه ی نسل لپتاپها و سیستمهای کامپیوتری جدید، شرکتهای ساخت نرم افزارهای حسابداری توانستند با فراق بال بیشتری، محصولات خود را به روز و آپدیت کرده و نرم افزارهایی با پیچیدگیهای کمتر در زمینه حسابداری را به کاربرانشان ارائه دهند.
رشد و پیشرفت در ساخت نرم افزارهای جدید به شما کمک میکند تا به وسیله نرم افزارهای حسابداری بتوانید :
- جریان پول شرکت خود را ثبت کرده و وضعیت مالی حسابهای خود یا شرکت را بررسی کنید.
- نرم افزار حسابداری به شما کمک می کنند تا دادههای مالی خود را ردیابی و سازماندهی کنید، همچنین این نرم افزارها به شما نگاه جامع و البته دقیقی را در امور اقتصادی و زمان آنها میدهند.
- به راحتی میتوانید دادهها را به حسابداران و حسابرس خود منتقل کنید.
- ویژگیهایی مانند پرداختیهای بانک و صورتحساب خودکار در این نرم افزارها موجب میشود تا در وقت شما صرفه جویی شود.
- برخی از سیستمهای حسابداری دارای ویژگی های پیشرفته یا افزونههایی مانند قسمت حقوق و دستمزد، موجودی حمل و نقل و مدیریت پروژه هستند که میتوانند جنبههای دیگر تجارت شما را ساده کنند.
- مدیریت امور مالی شرکت شما ممکن است دشوار باشد، به همین علت شما به نرم افزارهای حسابداری نیاز دارید که به شما کمک کند پول خود را هنگام ورود و خروج به حساب خود ردیابی کنید. برنامههای با کیفیت، چندین گزینه صرفه جویی در هزینهها دارند که باعث کاهش زمان شما در صرف ورود اطلاعات به سیستم میشوند.
- بسته به برنامه ای که دارید، نرم افزار مالی میتواند وظایفی مانند صورتحساب به مشتریان، ثبت پرداختهایی که دریافت می کنید و پیگیری مطالبات معوق گذشته را برای شما بسیار آسان تر و سریعتر انجام دهند.
- نرم افزار حسابداری از ابزارها و ویژگیهای مفیدی برای تجزیه و تحلیل تجارت شما و انجام تجزیه و تحلیل مالی استفاده میکند. همچنین میتواند پیشنهادهایی در زمینه عملکرد مالی تجاری را به شما ارائه دهد.
تقسیم بندی نرم افزارهای حسابداری
۱٫ نرم افزار حسابداری پایگاه داده
این نوع سیستمها توسط شرکتهای بزرگ مالیاتی و بانکها مورد استفاده قرار می گیرد. دادهها از امنیت بیشتری برخوردار هستند زیرا مشاغل برای نصب این نوع نرم افزارها به یک پایگاه داده بزرگ احتیاج دارند. برای نصب و راه اندازی این نوع نرم افزارها در شرکت، شما باید یک مهندس سیستم و یک مشاور سیستم را استخدام کنید. اساسا این نوع نرم افزارها میتوانند مدیریت مالی، کارهای پیچیده، شبکههای بزرگ و توابع حسابداری پیچیده را مدیریت کنند.
مزایا: انعطاف پذیری، ایجاد امنیت حسابهای مالی و توانایی انجام کارهای پیچیده حسابداری برای پولهای گزاف
معایب: گران بودن و هزینههای زیاد برای نگهداری

۲٫ نرم افزار حسابداری نصب شده
در مناطقی که اتصال اینترنت کند و محدود است، مشاغل میتوانند از نرم افزارهای حسابداری به صورت سی دی یا دی وی دی استفاده کنند که لازم است در سیستمهای رومیزی یا لپ تاپ خود نصب شود.
مزایا: نصب آسان برای حسابداران مختلف که میتوانند از آن استفاده کنند.
معایب: شخصی سازی این نرم افزارها دشوار است و استفاده از آن در چندین مکان ممکن نیست. همچنین دادهها فقط در رایانه یا لپ تاپ های شرکت موجود است، به صورت آنلاین در دسترس نیست و ضمن اینکه قابلیت به اشتراک گذاشتن با دیگران را نیز ندارد.
البته نرم افزاهای جدید نصب شده ای امروزه در دسترس شرکتها قرار گرفته اند که قابلیت استفاده همزمان را نیز ارائه کرده اند و شما میتوانید نرم افزار را شخصی سازی کرده تا تمام جوانب کاری شما را در خود جای دهد.
نرم افزارهای فضاهای ابری
این نرم افزارها بهصورت آنلاین در دسترس هستند و از طریق اینترنت یا فضای ابری می توان به داده ها دسترسی داشت.
مزایا: این نرم افزارها ارزانتر، دادههای آنها به صورت آنلاین در دسترس است و در هر زمان و هر مکان قابل دسترسی است.
تفاوت بین نرم افزارهای حسابداری تجاری و نرم افزارهای سازمانی در چیست؟
نرم افزارهای حسابداری تجاری
نرم افزارهای حسابداری تجاری، اگرچه نه تمام نیازها، اما بیشتر نیازهای حسابداری مشاغل کوچک تا متوسط را تأمین کند. نرم افزارهای حسابداری تقریباً با تمام مشاغل تجاری کار می کنند و به این امکان را میدهد تا توابع دلخواه خود را متناسب با نیازهای خاص خود ایجاد کنید.
بهترین نرم افزار حسابداری تجاری اغلب شامل نمودارهایی است که دادهها را خلاصه میکند و همچنین گزارشهایی که تصویری از سلامت مشاغل و فرمهای مورد نیاز برای مالیات را ارائه می دهد. هرکدام از نرم افزارهای حسابداری تجاری دارای نقاط قوت و نقاط ضعف کوچکی هستند که البته با پیشرفت تکنولوژی، برنامه نویسها در صدد برطرف کردن آنها برآمده اند.
نرم افزارهای حسابداری سازمانی
شرکت های بزرگ ممکن است عملیات بسیار پیچیدهتری نسبت به شرکتهای تجاری کوچکتر داشته باشند. بنابراین نرم افزارهای حسابداری سازمانی، به مدیریت این پیچیدگیها کمک میکنند.
غالباً، هنگامی که یک تجارت بزرگ نوع نرم افزارها را انتخاب میکند، از یک پروتکل چند مرحله ای پیروی کرده که شامل درخواست اطلاعات از فروشندگان نرم افزار ، نمایش محصول و برقراری ارتباط با سایر شرکتهایی است که از این نرم افزار استفاده میکنند.
نرم افزار سازمانی اغلب مبتنی بر پایگاه دادههای رابطهایپایه ریزی شذه است که میتواند روابط بین مجموعههای مختلف اطلاعات را نشان دهد. از جمله میتوان به بانکها، اداره مالیات و شرکتهای بیمه اشاره کرد.
نرمافزارهای مالی از برنامههای بسیار کاربردی هستند که دغدغه مدیران و حسابداران در رابطه با خطاها را تقریبا به صفر رساندهاند. این سیستمها مناسب همه شرکتهایی است که به دنبال یک نرمافزار خوب برای مدیریت دادههای خود هستند.
سوالی که وجود دارد این است که کدام نرمافزار کاربرد بالاتری دارد. شما ممکن است نام نرمافزارهای زیادی را شنیده باشید اما نرم افزار حسابداری فراپیام را میتوان بهترین نرم افزاری دانست که در حال حاضر با بالاترین امکانات و کارایی بسیار آسان، خدماتی بینظیر را ارائه میکند.