کاربرد اکسل در حسابداری

کاربرد نرم افزار اکسل در حسابداری موضوعی متداول بین حسابداران است. تسلط بر مایکروسافت اکسل یک مهارت لازم برای حسابداران و کلید رشد حرفه ای آنهاست. متأسفانه، رشد در زمینه کار با اکسل کمی دشوار است زیرا این نرم افزار پایانی بی انتها دارد. بین یک حسابدار متوسط و یک حسابدار قوی تفاوت های قابل توجهی وجود دارد. یادگیری به صورت حرفه ای در اکسل نیز مانند یادگیری نرم افزار حسابداری و مالی یک حرکت شغلی حسابداری عالی تلقی میشود. اگرچه باید صبر داشته باشید و هزینه هایی پرداخت کنید تا بتوانید از این نردبان بالا بروید.
کاربرد نرم افزار اکسل در حسابداری را میتوان به بینش مالی، تجزیه و تحلیل مالی، جمع آوری اعداد و داده های غیرعددی اتلاق داد. اکسل با شروع به کار خود در سال ۱۹۸۵، علیرغم تغییرات گسترده فنآوری، همچنان در بسیاری از صنایع به عنوان یک پایه اصلی محسوب میشود. امروزه برای تجزیه و تحلیل داده ها ، مدیریت بودجه، پیش بینی و مدل سازی عملکرد مالی مورد استفاده قرار میگیرد.
جیمز کواک در پست اخیر در وبلاگ خود، بر ارتباط مداوم اکسل در بخش های مالی و بازرگانی تأکید کرده است. کواک مینویسد: “اکسل در هر کجای جهان تجارت مشاهده می شود. افراد در شرکت ها در پایان روز با استخراج داده ها از سیستمهای پیشرفته و جا به جایی آنها در صفحه گسترده اکسل، تجزیه و تحلیل مالی انجام میدهند.
من دیده ام که حسابداران داخلی درآمد حاصل از معاملات را در Excel محاسبه میکنند. این یک فرضیه احتمالاً غیرقابل آزمایش است؛ زیرا اگر تعدادی از واحدهای خروجی نرم افزار را اندازه بگیرید، خواهید دید که اکسل پرکاربردترین برنامه در دنیای تجارت است. “
کاربرد نرم افزار اکسل در حسابداری را می توان به توانایی در تجزیه و تحلیل کیفی داده ها نیز مثال زد. این ویژگی بخشی از دلایل ارزشمندی آن در صنعت حسابداری و مالی است. این برنامه به شما امکان میدهد حجم بالایی از داده را بر روی تودهای از داده های دیگر وارد و تفسیر کنید. همچنین می توانید اعداد، آمار و ارقام را دستکاری کنید.
با کاربرد نرم افزار اکسل در حسابداری بیشتر آشنا شویم
اکسل ابزار اصلی اکثر شرکت های حسابداری است که برای پیش بینی و تسهیل رشد شرکت و همچنین کمک به تصمیم گیرندگان در تعیین نیاز سیستم و تغییراتی که باید اعمال شود مورد استفاده قرار می گیرد.
حتی اگر از اکسل متنفر باشید، یکی از آن سیستم عامل هایی است که نمی توانید در دنیای حسابداری از آن اجتناب کنید و آن را نادیده بگیرید. انتظار می رود تحلیلگران، مدیران و حتی مدیران حسابداری بر اکسل تسلط داشته باشند و بتوانند با حداکثر کارایی از آن استفاده کنند. در حسابداری باید یاد بگیرید که اکسل را دوست داشته باشید و یا حداقل از آن به درستی استفاده کنید.

همانطور که در بالا نیز اشاره شد؛ کاربرد نرم افزار اکسل در حسابداری را می توان به پشتیبانی از عملکردهای حسابداری مانند بودجه بندی، تهیه صورت های مالی و ایجاد ترازنامه همراه با عملکرد صفحه گسترده و توابع بسیاری برای انجام محاسبات پیچیده ریاضی اشاره کرد.
این برنامه همچنین از بسیاری از موارد الحاقی برای فعالیت هایی مانند مدل سازی و پیشبینی مالی پشتیبانی می کند و به طور یکپارچه با داده های خارجی ادغام میشود تا به شما امکان وارد کردن و یا صدور اطلاعات بانکی و دادههای مالی را بدهد.
بودجهبندی و بیانیه ها
اکسل الگوهایی برای ایجاد بودجه، صورت جریان های نقدی و صورت سود و زیان، که از اساسی ترین اسناد مورد استفاده در حسابداری است ارائه میدهد. علاوه بر این، می توانید بودجه بندی و الگوهای بیانیه پیچیده تری را از وب سایت Office بارگیری کنید یا از فروشندگان شخص ثالث الگوهای تخصصی خریداری کرده و آنها را در برنامه نصب کنید. در صورت نیاز به ایجاد بودجه های پیچیده یا سفارشی یا صورت های مالی، می توانید الگوی موجود را سفارشی کرده و از عناصر آن استفاده مجدد داشته باشید و یا با استفاده از قابلیت تعبیه شده در Excel، یک الگو را از ابتدا ایجاد کنید.
صفحات گسترده
انجام محاسبات خطی یک وظیفه اساسی و کاربرد نرم افزار اکسل در حسابداری است. صفحات گسترده اکسل به گونه ای طراحی شده که حاوی داده هایی در قالب جدول است که هم از محاسبات درون خطی و هم از جمع بندی پشتیبانی میکند و جایگزین (نیاز به) نوار چسب و ماشین حساب های ویژه حسابداری می شود.
داده های صفحه گسترده قابل استفاده مجدد بوده و ذخیره میشوند. همچنین باعث انعطاف پذیری اکسل نسبت به یک حسابگر حسابداری برای انجام محاسبات و جمع بندی های ساده می شود. علاوه بر این می توانید نمودارهایی را از داده های صفحه گسترده ایجاد کنید. همچنین می توانید از داد ههای الحاقی برای استخراج داده ها و ایجاد مدلها و پیش بینی های مالی استفاده کنید.
دادههای خارجی
می توانید داده ها را از منابع مختلف داده به Excel وارد کنید. این امر به ویژه برای حسابداری بسیار مفید است زیرا شما می توانید داده های فروش، داده های بانکی و فاکتورها را از بسیاری از منابع به یک صفحه کار اصلی برای پشتیبانی از فعالیت های حسابداری خود بکشید. قبل از وارد کردن، داده ها می توانند در پایگاه های داده و قالب های مختلف ذخیره شوند و به شما امکان میدهد بدون نیاز به ورود اطلاعات اضافی، از داده های بسیاری از مناطق مختلف کسب و کار خود دسترسی داشته باشید.
کاربرد نرم افزار اکسل در حسابداری با ادغام نرم افزارهای دیگر
اکسل با بسیاری از برنامه های محبوب نرم افزار حسابداری ادغام می شود. به عنوان مثال می توانید از نرمافزارهایی استفاده کنید تا صفحات گسترده اکسل را بر روی داده های حسابداری خود ترسیم کنید و بتوانید عملیات داده و فشار را از اکسل و بسته حسابداری خود در صورت تقاضا انجام دهید.
در ادامه قصد داریم تا با لیستی از کاربرد نرم افزار اکسل در حسابداری آشنا شوید تا بتوانید تصمیم درستی با توجه به حجم کاری حسابداری و مالی، نوع و اندازه شرکت و داده ها بگیرید تا برنامه های مالی خود را به بهترین شیوه سازماندهی کنید.

انواع کاربرد نرم افزار اکسل در حسابداری
- لیست کردن رویدادهای مالی به صورت فایلهای جداگانه
- طبقهبندی و مرتب کردن دادهها با عناوین دلخواه
- تهیه و تنظیم انواع گزارشات مالی مانند ترازنامه، سود و زیان و جریان وجوه نقد
- تنظیم جداولی مانند لیست حقوق و دستمزد و استهلاک و غیره.
- استفاده از توابع اکسل که فرمولهای مهمی بصورت پیش فرض در آنها تعریف شده است.
- کنترل انبار و شمارش موجودی کالا
- تنظیم صورت مغایرتهای بانکی
- تنظیم کاربرگهای مهم حسابرسی
- انجام محاسبات شخصی مثل محاسبه ماهیانه شارژ شرکت، ساختمان مسکونی وغیره
- ایجاد نرمافزارهای متنوع جهت گزارش گیری
- ایجاد داشبوردهای مدیریتی و گزارشهای تحلیلی و مقایسهای مانند پیگیری فروش به صورت ماهانه برای هر مشتری
- محاسبه هزینهها و نحوه تخصیص آنها
- گزارش وضعیت پیشرفت پروژه، منابع و غیره.
- ایجاد نمودارها و گرافها بر اساس دادهها
جمع بندی
سوابق حسابداری و مالی، مرکز و به اصطلاح قلب هر کسب وکاری است. اکسل ابزاری مهم است که میتواند به متخصصان امور مالی و حسابداری در ایجاد گزارش، تجزیه و تحلیل داده ها و تهیه استراتژی های مالی کمک کند.
اگرچه ممکن است شما دانش اولیه ای در اکسل داشته باشید؛ اما برای آگاهی از کاربرد نرم افزار اکسل در حسابداری این اطلاعات اولیه کافی نیست. با مطالعه این کاربردها، فراگیری و به کارگیری آنها می توانید به راحتی امور مالی شرکت را سازماندهی کنید. همچنین گزارشات مهمی را برای مدیر شرکت یا کسب وکار ارائه دهید.